Datingtest.be

Blog

Wat vrouwen willen dat mannen doen op de eerste date: 8 serieuze suggesties

March 22 2016 by

Je hebt op een datingsite een vrouw ontmoet en haar weten te interesseren voor een persoonlijke kennismaking. Hier start voor jou als man de volgende uitdaging in het datingproces. Hoe moet je jezelf presenteren op die eerste date om ervoor te zorgen dat er een tweede volgt? Wat verwacht ze van jou?

Uit verschillende online enquêtes voor vrouwen over deze aangelegenheid hebben we 8 punten gehaald die voor mannen als een goede leidraad kunnen dienen tijdens de eerste date. Voor de helderheid worden de suggesties vanuit het perspectief van vrouwen gepresenteerd en is het taalgebruik in een feministisch jasje gestoken.

1. Beslis waar we elkaar ontmoeten. Laat die keuze niet aan ons over. Toon initiatief als man, maar zorg ervoor dat je ons naar een locatie leidt die we geschikt vinden.

2. Glimlach bij de kennismaking. We willen graag vanaf het eerste moment het gevoel hebben dat je geen bedreiging voor ons vormt.

3. Let op je zithouding. Gekruiste benen en/of armen wekken het idee dat je wat te verbergen hebt. Gespreide benen en handen achter het hoofd duiden op een onverschillige attitude. Zit recht, leun een beetje voorover en houd je handen waar we ze kunnen zien.

4. Stel veel vragen en luister belangstellend. We houden van aandacht. Verwacht niet dat we evenveel vragen gaan stellen. Het kan, maar het hoeft niet.

5. Betast ons niet. Een spontane vluchtige aanraking mag, maar probeer dit niet als inleiding voor intensiever contact te gebruiken. Als we behoefte hebben aan fysiek contact zullen we dat zeker laten merken.

6. Bepaal wanneer de date voorbij is. Wij gaan het niet gemakkelijk doen. Zelfs niet wanneer we het gevoel hebben dat de ontmoeting over het spanningspunt heen gaat. Indien we toch de afloop moeten aankondigen, zal er zeer waarschijnlijk geen tweede date volgen.

7. Betaal. Wees proactief zodat er geen ongemakkelijke situatie met de rekening ontstaat. Als we zeggen dat we de helft willen betalen, liegen we. We willen de helft niet betalen. We hebben al moeten uitgeven om gepast voor de dag te komen.

8. Kies voor het juiste afscheid. Een handdruk, een omhelzing of een kus. Toon ook hier dat je als man de sfeer van de date goed hebt ingeschat. Het vergroot je kans op een vervolgafspraak. Vergeet vooral niet ons een welterusten toe te wensen.

  • radio freak

    Het lijkt wel of ik weer op de schoolbanken zit en moet luisteren naar wat de juf zegt , haar wil is wet. Kom op zeg ik vindt die aanbevelingen een beetje te overdreven. En daar voel ik me nu al niet mee op men gemak laat staan dat ik iemand zou ontmoeten , en dat ik me zou moeten gedragen volgens de boven gaande richtlijnen. Onzin