Datingtest.be

Blog

Wat heb ik aan speeddating?

November 13 2013 by

Speeddating, het is een snelle manier van daten, die je zowel online als offline toe kunt passen. Je leert in korte tijd veel verschillende mensen kennen, waardoor je de mogelijkheid hebt de ware tegen te komen, of gewoon een leuk contact op te bouwen. Werkt speeddating echt, hoe komt het dat anderen er zo enthousiast over zijn en hoe ga je daar online mee aan de slag? Het zijn vragen die we hier graag voor je beantwoorden, zodat ook jij aan de slag kunt gaan met speeddating en je binnenkort wellicht een spannende date hebt.

Online speeddating

Online speeddating werkt eigenlijk hetzelfde als de offline variant, al zal je er zelf iets meer moeite voor moeten doen. Je kunt deelnemen aan de speciale evenementen, maar je kunt daarnaast zelf contact leggen met anderen. Zoek 10 leuke profielen van singles uit en benader ze met een eerste bericht. Probeer een chat op te starten, zodat je direct antwoord krijgt op je vragen. Geef jezelf maximaal 5 minuten de tijd om de ander te leren kennen. Druk de stopwatch in zodra de ander online is en je het eerste antwoord krijgt. Probeer het gesprek na 5 minuten af te ronden. Je gaat op die manier online aan de slag met speeddating.

Verschillende contacten

Het grote voordeel van online dating en speeddating is dat je op een relatief eenvoudige manier veel verschillende contacten op kunt doen. Probeer in ieder geval 10 verschillende singles te leren kennen. Loopt het gesprek soepel, krijg je vragen terug en heb je het idee dat er sprake is van overeenkomsten tussen jullie? Juist door meerdere contacten op te doen tijdens speeddating of online dating kom je er heel snel achter wat je aanspreekt in de ander en waar je naar op zoek bent.

Eerste oordeel

Wist je dat we een eerste indruk binnen een seconde kunnen vormen, zodra we iemand zien? Ook tijdens online dating en speeddating kom je snel tot een oordeel. Je kunt de ander niet zien, waardoor je hier ongeveer 30 seconden tot een minuut voor nodig zal hebben. Gebruik de overige minuten om nog wat verder door te vragen. Ga na de gesprekjes met de 10 singles na wie je het leukst vond. Met hem of haar kun je nog eens gaan chatten of wellicht wat afspreken. Je zou niet de eerste zijn die op basis van speeddating of online dating de liefde van zijn of haar leven vindt.

Foto door  Steve Bowbrick