Datingtest.be

Blog

Wat als een online date in het echt tegen blijkt te vallen?

October 14 2015 by

online date tegenvallerOnline dating biedt de kans om eenvoudig andere leuke singles te leren kennen, maar wat als dat online contact in de praktijk tegen blijkt te vallen? Hebben jullie online leuke contacten en zorgt de ander ervoor dat je niet kunt wachten om elkaar in het echt te zien? Houd er rekening mee dat die ontmoeting in het echt soms wat kan tegenvallen. Benieuwd wat je daar het best tegen kunt doen of hoe je ervoor zorgt dat je dergelijke teleurstellingen kunt voorkomen?

Leuke berichtjes online

Houd er rekening mee dat je online allebei de kans hebt om na te denken over je antwoord. Dat betekent dat de ander precies kan zeggen wat jij wilt horen. In het echt kan een gesprek gemakkelijk even stilvallen, dat is op zich helemaal geen probleem. Wellicht is de ander in het echt wat verlegen, iets dat je niet opmerkt tijdens online dating. Het is een bekende valkuil, waar je mee om kunt gaan door simpelweg aan te geven dat je het ook best spannend vindt. Je prikt er op die manier waarschijnlijk meteen een beetje doorheen, zodat het gesprek daadwerkelijk op gang kan komen.

Houd er bovendien rekening mee dat een eerste date altijd wat ongemakkelijk aanvoelt, het wordt pas leuk wanneer jullie elkaar vaker gaan zien. Knap dus niet meteen af wanneer de ander even niet uit zijn of haar woorden komt en vergeef bijvoorbeeld een matige kledingkeuze. Daar valt later nog van alles aan te doen. Wil je toch liever met iemand anders gaan daten? Via online dating spreek je zo weer een andere leuke single.

Schrijf niet te lang door

Om hetzelfde probleem die keer te voorkomen is het verstandig om niet te lang met de ander te schrijven. Online dating is goed geschikt om elkaar te leren kennen, maar zodra je lange berichten uit gaat wisselen of elkaar uren spreekt loop je het risico verliefd te worden op iemand die je nog helemaal niet kent. Mogelijk bestaat diegene niet op de manier zoals je daar online kennis mee hebt gemaakt. Wellicht is de persoon met wie je praat in het echt veel meer verlegen of niet zo spontaan als het lijkt. Probeer het dus bij kennismaken te houden en spreek daarna eens wat af, zodat je op de juiste manier gebruik kunt maken van online dating.