Datingtest.be

Blog

Vrouw heeft steeds vaker het hoogste woord bij online dating

January 5 2016 by

vrouwen aan macht bij online datingOnline dating draait steeds meer om vrouwen, zij hebben de touwtjes in handen wanneer het gaat om het leggen van contact of het accepteren van een verzoek. Dating websites beginnen dat steeds beter te herkennen, een app als Tinder speelt daar al vanaf het begin op in. New York Magazine schreef in 2013 bijvoorbeeld al dat Tinder het probleem van online daten voor vrouwen heeft opgelost. Zij hoeven niet zelf op zoek naar een leuke single, in plaats daarvan kunnen zij de berichtjes van mannen bekijken en aan de hand daarvan aangeven met wie ze graag een gesprek aangaan.

Apps geven vrouwen de macht

Apps zoals Tinder leggen de macht bij de vrouwen, door pas contact mogelijk te maken op het moment dat zij aangeven een man te zien zitten. Mannen staan erom bekend gemakkelijker contact te proberen te leggen met vrouwen. In de praktijk krijgen vrouwen verschillende uitnodigingen via de dating apps, terwijl mannen verschillende pogingen doen en af en toe wat van de vrouwen horen. Vrouwen hebben wat dat betreft de macht, wat ze helpt om over hun onzekerheid heen te stappen en gebruik te maken van de dating websites en de dating apps die er beschikbaar zijn.

Vrouwen en online dating

Vrouwen staan erom bekend gemiddeld genomen meer onzeker te zijn dan mannen. Vrouwen vinden het lastig om op iemand af te stappen en kijken de kat daarom regelmatig uit de boom. Dating apps zoals Tinder belonen de vrouwen daarvoor, door mannen contact op te laten nemen en de macht vervolgens bij de vrouw neer te leggen. Dat heeft er onder andere toe geleid dat online dating en dating apps nu ook steeds meer door vrouwen omarmd worden. Uiteindelijk winnen zowel de mannen als de vrouwen, aangezien een groter aantal singles in de apps en op de dating sites helpt nieuwe matches te vormen.

Succesvol vrouwen benaderen

Voor mannen is het vooral van belang om er rekening mee te houden dat de vrouwen over het algemeen verschillende uitnodigingen krijgen en binnen online dating de touwtjes in handen hebben. Het is als man daarom van groot belang om voor een leuke openingszin of een goed verhaal te zorgen. Op die manier helpen de apps en dating websites zowel mannen als vrouwen ervoor te zorgen dat zij zich van hun beste kant laten zien. Het is wat dat betreft niet vreemd dat steeds meer singles de stap wagen en via online dating op zoek gaan naar een leuk contact.