Datingtest.be

Blog

Trendy dating apps die je zoekresultaten personaliseren

December 1 2016 by

Het voordeel van het groot aantal bezoekers op drukke dating sites en dating apps wordt wel eens als een nadeel ervaren. Niet eenieder heeft de drijfkracht en het geduld om tussen tienduizenden leden te zoeken naar een geschikte partner. Hierop spelen diverse trendy dating apps handig in. Ze bieden filtering die een stuk verder gaat dan alleen de leeftijd, opleiding en seksuele oriëntatie. Hun bezoekers komen zodoende eerder in contact komen met reëel date materiaal.

Happn

Happn is een app die je in contact brengt met mensen die op de een of andere manier jouw pad gekruist hebben. Een leuke jongen die wel eens in hetzelfde koffiehuis als jij komt of een single vrouw die twee dagen voor jou dezelfde bioscoop bezocht. De applicatie registreert het GPS-tracking systeem van je smartphone en matcht het met dat van andere bezoekers. Je krijgt alleen personen te zien die binnen een straal van 250 meter van jou zijn geweest, met vermelding van de locatie en het tijdstip. De periode kan je zelf instellen (vandaag, deze week, deze maand). Hierna werkt Happn net als andere dating apps: foto’s liken, chatten en als het klikt een afspraak maken. Het kan romantisch zijn om voor de eerste date af te spreken op de plaats waar Happn jullie wegen gekruist heeft.

Beschikbaar voor Android en iOS

LoveFlutter

Een dating app met een diepgaande matching van interesses. Het accent ligt bij LoveFlutter minder op het uiterlijk en meer op gemeenschappelijke voorkeuren. De applicatie toont je mensen met dezelfde preferentie rond muziek, films, boeken, TV en meer. Het maakt het eenvoudiger om een conversatie te starten. Bij een match leidt LoveFlutter jullie op basis van jullie interesses naar een geschikte locatie dichtbij.

Beschikbaar voor Android en iOS

Hinge

Het Nederlands woord voor hinge is scharnier. De dating app gebruikt een gemeenschappelijke Facebook vriend als verbinding. Elke dag krijg je een aantal personen te zien die in het bestand van een van jou Facebook vrienden voorkomt. Hieruit kun je kiezen met wie je verder wil gaan. Als er vanaf beide kanten interesse is, ontstaat er een match en kunnen jullie een chat starten. ’Ontmoet iemand door de vrienden die je vertrouwt’ is een van de slogans van Hinge. Een tweede is ’We verwijderen de troep, de engerds en de games’. Hinge beweert per week 50.000 matches te maken, waarvan ongeveer 3000 in een relatie uitmonden.

Beschikbaar voor iOS