Datingtest.be

Blog

Taalfouten vormen de grootste afknapper bij online dating

October 7 2015 by

online dating e spelfoutenAan de slag met online dating? Zorg er in ieder geval voor dat je het groene boekje bij de hand houdt, om te voorkomen dat je taalfouten maakt. Een matige openingszin of een vreemde opmerking is bij de meesten niet zo’n probleem, taalfouten binnen online dating vormen echter de grootste afknapper voor veel singles. Dat blijkt uit een onderzoek van The Washington Post en ook eerder werd hier al verschillende keren onderzoek naar gedaan.

Mannen met veel fouten vangen bot

Uit een eerder onderzoek van Grammarly bleek bijvoorbeeld dat mannen die 2 taalfouten maken in hun omschrijving kunnen rekenen op 14% minder reacties. Dat betekent dat de singles hier bewust of onbewust rekening mee houden en het van belang is om een profiel zonder taalfouten op te stellen. Het lijkt binnen online dating wat dat betreft de moeite waard om de eigen tekst in de bio in ieder geval een keer extra door te nemen of iemand mee te laten lezen. Het is op die manier mogelijk om de kans op een leuk berichtje van een andere single zo groot mogelijk te maken.

Slechte persoonlijke hygiëne en taalfouten

Ook datingsite Match deed al eens een keer onderzoek naar de grootste afknappers bij online vrijgezellen. Hieruit bleek dat online taalfouten min of meer gelijk staan aan een slechte persoonlijke hygiëne bij een reguliere date. 88% van de vrouwen gaf aan dat grammatica en spelling belangrijker zijn dan zelfvertrouwen en een gezond gebit. Onder de mannen gaf 75% aan dit van groot belang te vinden. Wat dat betreft lijkt het voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke singles de moeite waard om in ieder geval goed te werken aan de eigen vaardigheden op het gebied van taal.

Indruk bij de ander

Hoe komt het dat taalfouten zo’n grote afknapper vormen op het gebied van online dating? Dit lijkt te maken te hebben met de uitstraling die er vanuit gaat. Wanneer we taalfouten maken in ons profiel of in de online communicatie geeft dit aan dat we er weinig tijd en moeite insteken, of dat nu het geval is of niet. Er is sprake van een onverzorgde uitstraling, iets dat we in het echt ook niet waarderen. Zorg er binnen online dating daarom voor dat je taalgebruik goed verzorgd is, op die manier maak je de grootste kans op een leuk contact met een andere single.