Datingtest.be

Blog

Succes tijdens de eerste date

July 14 2013 by

Eerste date succesvol afsluitenHeb je een leuke single ontmoet tijdens het online daten en ga je voor het eerst afspreken? Dat is ontzettend spannend, maar ook hartstikke leuk! Bovendien vindt die ander het waarschijnlijk net zo spannend als jij, waardoor het een goed idee is om dat in je achterhoofd te houden. Maak gebruik van de volgende handige tips, om elkaar te laten weten dat het allemaal niet zo spannend hoeft te zijn. Ga samen een leuk gesprek aan en wie weet wat er van komt.

Spiegel de ander

Het is in ieder geval een goed idee om de ander eens te spiegelen. Dit is een bekende techniek, om de ander onbewust te laten merken dat je het gezellig vindt. Heeft de ander een arm onder z’n kin en de benen over elkaar? Doe dit onopvallend na en houd dezelfde houding een tijdje aan. Verandert de ander van houding? Probeer dit met enige vertraging na te doen. Wil je zelf testen of de ander jou ziet zitten? Neem dan na verloop van tijd eens een andere houding aan en ga na of de ander jou ook spiegelt. Is dat het geval? Dan zit je  goed!

Neem een open houding aan

Het is daarnaast verstandig om een open houding aan te nemen, juist wanneer je het erg spannend vindt om de eerste keer af te spreken. Houd je armen n ieder geval niet voor je borst, aangezien dit op een heel duidelijke manier laat zien dat je niet zeker van je zaak bent. Leg je handen lekker op tafel of op de bar, of zet ze even in je zij. Je maakt het voor de ander bovendien gemakkelijk om je even aan te raken. Zeker na online dating is dat wel zo prettig, om elkaar echt wat beter te leren kennen.

Probeer oogcontact te maken

Tijdens het online daten zal je vooral berichten naar elkaar schrijven, waarbij je elkaar niet aan kunt kijken. Probeer de ander tijdens de eerste date wel aan te kijken en houd dit gerust even vast. Ga niet zitten staren, maar probeer wel bij de houden of de ander je ook aankijkt en zich daar prettig bij voelt. Is de ander verlegen, of juist uit op meer? Je kunt het aan de hand van oogcontact zien. De eerste date na een periode van online dating is zeer spannend, maar het kan jullie een belangrijke stap verder brengen en is daarom hartstikke leuk!

Foto door photostock