Datingtest.be

Blog

Speciale dating-app voor plus size vrouwen gelanceerd

February 3 2016 by

dikke vrouwen datingEr zijn al speciale dating apps voor honden, voor liefhebbers van spek en bijvoorbeeld voor fans van Netflix. Toch is het allemaal nog niet voldoende, er is nu een app voor vrouwen met een maatje meer. De app richt zich speciaal op plus size dames en wil online dating voor hen daarmee een stuk gemakkelijker maken.

WooPlus voor vrouwen met een maatje meer

Het gaat om de dating app WooPlus, een app die speciaal geschikt is voor vrouwen die niet voldoen aan het bekende schoonheidsideaal. Het wordt volgens de ontwikkelaar tijd dat we ook die vrouwen waarderen om wie ze zijn en we genieten van hun schoonheid. Volgens de ontwikkelaar heeft zijn eigen zus last gehad van het feit dat zij een maatje meer heeft en op de reguliere dating apps geen leuke singles kon ontmoeten. De nieuwe app moet ervoor zorgen dat deze vrouwen voldoende zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen en een leuk contact kunnen opdoen. Echte schoonheid zit van binnen, via WooPlus moet daten voor vrouwen met een maatje meer een stuk leuker worden.

Veilig online daten

Tinder is puur gebaseerd op het uiterlijk en is volgens de ontwikkelaar van WooPlus daarom niet zo populair bij vrouwen met een maatje meer. Zij worden direct afgerekend op hun plus size, zonder dat ze ook nog maar een woord hebben kunnen uitbrengen. WooPlus pakt dat op een andere manier aan, de app wil ervoor zorgen dat de vriendschap en liefde tot bloei komen via een leuk gesprek of een gezellig contact, de foto is daarbij van ondergeschikt belang. De vrouwen met een maatje meer kunnen wat dat betreft rekenen op een veilige omgeving waarin zij via hun telefoon gebruik kunnen maken van online dating.

Kritiek op de nieuwe app

Toch is er aan de andere kant ook wel wat kritiek op de app. Verschillende vrouwen geven bijvoorbeeld aan dat de app zich puur lijkt te richten op mannen die een fetisj hebben voor dikkere vrouwen, het zou niet meer alleen aan om wie ze zijn en hoe ze zich willen presenteren. Volgens de ontwikkelaar van de app is daar echter geen sprake van, het is juist de bedoeling de vrouwen een veilige omgeving te bieden. Hoe streng te criteria van WooPlus zullen worden met betrekking tot vrouwen met een maatje meer is op dit moment nog niet goed duidelijk.