50+ Dating: Vind de beste datingsite voor senioren

Om de datingsite te kiezen die het best bij jouw past moet je een aantal zaken tegen elkaar afwegen. Een website zoals 50plusmatch richt zich specifiek tot 50 plussers, terwijl Parship alle leeftijden toestaat maar je wel een wetenschappelijke persoonlijkheidstest laat invullen om je zo geschikte partnervoorstellen aan te bieden. Iedere datingsite heeft zijn specifieke manier van werken. Dus schrijf je gratis en kies de datingsite die het best bij jouw past.

50 Liefde

Aantal leden: Middelmatig

50liefde.be is sinds enkele jaren de leider in België op het vlak van dating voor senioren. Met zijn gebruiksvriendelijkheid en internationaal netwerk is het mogelijk om je te connecteren met 50-plussers uit binnen en buitenland.  Inschrijving is gratis dus waarom niet eens een kijkje nemen? Karakteristieken van de site Match Systeem: Matches worden gemaakt op Verder lezen…

Premium Lid: €17,99 p/m
Detail: De datingsite voor senioren met hoge gebruiksvriendelijkheid.

Bezoek Website
Gratis aanmelden

50PlusMatch

Aantal leden: Groot

50plusmatch is een datingsite die zijn pijlen richt op 50-plussers. De website is al actief sinds 2007 en is dankzij de keuze voor een duidelijke doelgroep uitgegroeid tot een vaste waarde in België. Er zijn heel wat 50-plussers die single zijn en dus heeft 50plusmatch.be zeker geen tekort aan leden. De datingsite is in verschillende Verder lezen…

Premium Lid: €7,50 p/m
Detail: 50PlusMatch is de datingsite speciaal voor 50-plussers met veel activiteit in het ledengedeelte.

Bezoek Website
Gratis aanmelden
Steeds meer 50 plussers vinden hun weg naar het internet en er zijn ook meer en meer websites die zich specifiek richten tot senioren. 50+ dating is een fenomeen dat steeds populairder wordt. Het is ook zo dat datingsites die zich richten tot senioren vaak meer succesverhalen hebben dan de traditionele datingsites. Al slagen datingsites zoals Parhip er ook wel in om hun senioren een goede service te bieden.
50+-dating

Voordelen van online dating voor 50 plussers

Er zijn zowel voordelen als nadelen aan online dating, maar 50+ dating biedt een aantal unieke mogelijk heden voor senioren om hun horizon te verbreden. Het is niet altijd evident om als 50 plusser terug op zoek te gaan naar een relatie. Het internet biedt hier de mogelijkheid om direct in contact te komen met gelijk gestemde zielen. Het feit is dat je niet alleen bent, er zijn duizenden andere senioren die op zoek zijn naar vriendschap of een nieuwe partner. Wanneer je inschrijft bij een datingsite weet je zeker dat de andere leden net hetzelfde willen zoal jij. Iedereen die zich inschrijft bij een datingsite doet dat omdat ze iemand willen ontmoeten. Er is dus geen onzekerheid zoals je hebt in sommige sociale situaties waar de intenties, relatie status en zelfs seksuele geaardheid van de andere persoon niet voor de hand liggen.

Online profielen helpen bij je keuze

Wanneer iemand zich inschrijft bij een datingsite moet deze persoon een profiel aanmaken. Op dit profiel staan meestal 1 or meer foto’s en wat meer informatie over de persoon in kwestie. Op sommige websites kan je zelf video’s en heuse vragenlijsten invullen. Al deze informatie biedt je een duidelijke beeld wanneer je besluit de persoon te contacteren. Je weet hoe je potentiële date eruitziet, wat de interesses zijn, opleidingen, relatie status, enz… Op deze manier kan je al een beeld krijgen welke personen je wel beter wil leren kennen en welke je liever links laat liggen.

Wees eerlijk en discreet

Het is belangrijk om eerlijk te zijn. Dit zal je helpen bij het vinden van een leuke date. Plaats correcte informatie op je profiel en zeker geen leugens. Gebruik recente foto’s die een correct beeld weergeven, ook al woog je 10 jaar geleden 10 kilo minder. Het geeft geen enkele zin om een vertekend beeld te geven over jezelf. De persoon waarmee je afpreekt komt dan voor onaangename verassingen te staan wanneer de waarheid aan het licht komt. Wees ook discreet en plaats geen persoonlijke informatie zoals telefoon nummers of adres op je profiel. Spreek de eerste keren af op een publieke plaats tot je de persoon beter kent. Hoewel datingsites alle profielen onderzoeken weet je natuurlijk nooit helemaal zeker wat de intenties van de andere persoon zijn. Door af te spreken op een publieke plaats zoals een restaurant of tearoom kan je zonder risico iemand beter leren kennen.