Datingtest.be

Blog

Opening en inleiding bij online dating

November 21 2013 by

Wil je graag aan de slag met online dating, of ben je al even bezig maar lukt het je niet goed om met andere singles in contact te komen? Maak gebruik van onze handige tips, waarmee je ervoor zorgt dat je in ieder geval de juiste indruk weet te maken. Wat dat betreft is de kans groot dat je binnenkort een leuk contact zal hebben, of dat je op basis van online dating wellicht echt een leuke single kunt gaan ontmoeten.

Opvallende foto

Zorg binnen online dating in ieder geval voor een opvallende foto op je profiel. Het voelt wellicht verleidelijk om simpelweg iets als een pasfoto te plaatsen, maar zou jij daar op reageren wanneer je deze bij iemand anders ziet? Waarschijnlijk vind je een foto van iemand als totaalplaatje een stuk leuker, het liefst in een sprekende omgeving. Ben je onlangs een dagje uit geweest of heb je het gezellig gehad met vrienden? Gebruik dan een foto van die dag. Pas er wel voor op dat het niet onduidelijk wordt welke persoon jij bent op de foto, het is bij online dating immers niet de bedoeling om in de schaduw van je vrienden te gaan staan.

De eerste zin

Vervolgens is de eerste zin van groot belang, zoals je die plaatst op je profiel. Dit is een lastig onderdeel van online dating, waarbij veel anderen iets plaatsen als ‘Ik weet niet goed wat ik hier moet schrijven, maar…’. Dat is niet alleen afgezaagd, het is bovendien saai en zal je weinig contacten opleveren. Begin met een zin als ‘Ontmoet jouw prins op het witte paard’, waarmee je direct de aandacht trekt. Het is bovendien grappig, spannend en uitdagend, drie elementen die het goed doen binnen online dating.

Goede inleiding

Uiteraard is het van belang om je online dating profiel vervolgens zo in te richten dat het aansluit bij je foto en je openingszin. Vertel direct wat leuks over jezelf en geef bijvoorbeeld aan welke persoonlijke eigenschappen jij in een single waardeert. Probeer uiterlijke kenmerken te vermijden, aangezien dat er direct voor zorgt dat een groot aantal singles zich niet aangesproken zal voelen. Plaats ook gerust enkele elementen die je minder aanspreken in anderen. Je zorgt er binnen online dating op die manier voor dat je jezelf op een leuke manier kunt presenteren, waarmee je je bovendien van de rest kunt onderscheiden.