Datingtest.be

Blog

Online dating wint aan populariteit bij 50+ doelgroep

November 3 2015 by

50 plus datingOnline dating groeit nog steeds, het is vooral de 50+ doelgroep die er steeds meer gebruik van maakt. Parship geldt als een van de grootste datingsites in België, waar 23% van de singles ouder is dan 50 jaar. Dat lijkt aan te geven dat ook ouderen het internet ontdekken als een ideale plaats om nieuwe contacten op te doen of de liefde van hun leven te vinden. Bovendien gaan ouderen grotendeels hetzelfde om met online dating als jongeren, al is er sprake van enkele accentverschillen.

Online inschrijven en actie ondernemen

Ouderen die gebruik maken van online dating schrijven zich bijvoorbeeld online in op basis van een aantal specifieke gegevens over zichzelf. Ze geven aan waar ze het liefst uit eten gaan of naar welk concert ze onlangs zijn geweest. Daarnaast posten ze een echte foto van wie ze zijn, ze proberen zich over het algemeen niet mooier voor te doen. Daarnaast ondernemen ouderen binnen online dating over het algemeen meteen actie. Met name de mannen sturen de vrouwen een bericht om hun interesse kenbaar te maken. Vrouwen hebben daar iets meer moeite mee, maar zijn nog altijd actiever dan de jongeren die online zoeken naar een date.

Duidelijkheid en snelheid

Bovendien wensen 50+‘ers die gebruik maken van online dating vooral duidelijkheid en snelheid. Het is niet leuk om op een berichtje te moeten wachten, waardoor ouderen er veelal voor kiezen om expliciet om antwoord te vragen op het moment dat ze de ander iets sturen. Dit komt zowel de duidelijkheid als de snelheid ten goede, waardoor de beide singles goed weten waar ze aan toe zijn. In enkele gevallen schrikken de 50+‘ers binnen online dating van de snelheid waarmee ze een bericht terugkrijgen, al went dat vervolgens over het algemeen snel.

Eerlijkheid bij online dating

Wat tenslotte opvalt is dat ouderen het bij online dating ontzettend belangrijk vinden om eerlijk te zijn naar de anderen. Jongeren nemen nog wel eens een loopje met de waarheid, ouderen geven duidelijk aan wie ze zijn, wat ze doen en waar ze naar op zoek zijn. Dat is een positieve ontwikkeling, aangezien dit het risico om online gekwetst te worden een stuk kleiner maakt. Wat dat betreft betekenen de ouderen een verrijking voor online dating, die bovendien aan lijken te geven dat we hier werkelijk op alle leeftijden gebruik van kunnen maken.