Datingtest.be

Blog

Net dating assistant: hij doet het werk, jij krijgt de dates

March 7 2016 by

Het kon niet uitblijven; online professionals die het voorwerk op datingsites voor je opknappen. De net dating assistent of virtual dating assistant is een van de snel opkomende beroepen op het internet, en de sites die deze dienst aanbieden schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. NDA’s zijn er voor mannen en vrouwen die graag via een datingsite relaties willen starten maar er zelf niet voldoende tijd of vaardigheden voor hebben. Het principe is simpel. 1. De assistent maakt voor zijn klant een waarheidsgetrouw profiel aan op een datingsite met echte foto’s van de persoon. 2. De assistent doet zich online voor als de klant, legt contact met potentiële kandidaten en maakt een afspraak voor een persoonlijke kennismaking. 3. De klant verschijnt zelf op de date en neemt het proces vanaf dat moment geheel over.

Een vorm van misleiding?

Denis Lefebvre, die fulltime werkt voor het Franse bedrijfje netdatingassistant.com, ziet weinig kwaads achter zijn job. ”We gebruiken nooit valse informatie of verleiding trucjes om een afspraak voor een klant te regelen. Deze zou trouwens bij de eerste date meteen door de mand vallen. Als dating assistant probeer je aan te voelen hoe een specifieke klant in elkaar zit voordat je in diens huid kruipt. Ik voer vooraf altijd eerst een telefoongesprek van minimaal een half uur met de persoon”. Assistentie bij het regelen van dates is niet gratis. Netdatingassistant.com biedt hun bijstand in verschillende pakketten aan, startend bij ongeveer 150 euro. Denis: ”Ik garandeer mijn klanten twee tot vier dates per maand, met de eerste meestal reeds binnen een week na aanmelding ”.

Waarom een assistent best handig kan zijn

Voor met name mannen met gemiddelde sociale vaardigheden kan het soms een aardige klus zijn om online een date te regelen. En dat terwijl je er niet eens zo slecht uitziet en best sympathiek geaard bent. Volgens Denis maakt een combinatie van kleine misgrepen vaak dat een afspraak uitblijft. ”Het begint met de keuze van de foto’s en de informatie op het profiel die niet aanlokkelijk genoeg overkomt”, zegt hij. “Ook gebruiken mannen vaak cliché zinnen om het eerste contact te leggen en laten ze tijdens de chat woorden en zinnen vallen die vrouwen terughoudend maken of interesse laten verliezen. Als ervaren dating assistant weet je precies hoe de persoon aan de andere kant het proces ervaart, waardoor het zelden mis gaat.” Denis zegt zichzelf meer als een coach dan een assistent te zien. ”Een coach die zelf het veld opstapt”, voegt hij er lachend aan toe.