Datingtest.be

Blog

Kus naar rechts of naar links? Belt hij terug of niet

February 12 2016 by

datingsite en de collegasVoor vrouwen breken na een eerste date vaak spannende tijden aan. Je ziet hem best wel zitten als partner, maar weet niet als deze gedachte wederzijds is. Zal hij bellen of op een andere manier contact maken, of blijft het stil? De richting van de beleefde kus bij afscheid kan volgens Canadese onderzoekers een goede indicator zijn.

Het hoofd naar links of naar rechts
Je hebt hem op een datingsite leren kennen en afgesproken voor een kop koffie. Na standaard uitwisseling van persoonlijke informatie en wat algemene praatjes volgt het afscheid met wederzijdse mededelingen zoals ”Was leuk, we moeten contact houden” of “Interessant, we bellen”. Voor de deur van het café buigt hij zijn hoofd om je een kus op de wang te geven. Op dit punt bevriezen we het verhaal voor een moment.

Om een botsing van de neuzen te vermijden moet bij een kus het hoofd gekanteld worden. Onderzoekers van de University of Saskatchwan in Canada menen dat de richting waarin het hoofd beweegt bepaalt als er wel of geen romantische gevoelens aanwezig zijn. Draait het naar rechts dan is er sprake van romantische prikkeling. Naar links draaien wijst meer op vriendschappelijke gevoelens. Om tot deze conclusie te komen werden honderden foto’s van kussende personen geanalyseerd. Koppels kantelden het hoofd in meer dan 80 procent van de gevallen naar rechts. Bij kussen tussen familieleden en vrienden gaan de meesten naar links. Wat is de wetenschappelijke verklaring hiervoor? Volgens de Canadezen ligt het emotionele centrum van de mens in de linkerzijde van de hersenen. Activiteit in deze zone, zoals romantische opwinding, zorgt ervoor dat het hoofd automatisch naar de andere kant beweegt. Hoe sterker de gevoelens, hoe meer naar rechts zal worden geheld.

Terug naar de kus op de eerste date. Als hij naar rechts hangt om je een kus op je op linkerwang te geven mag je haast zeker de volgende dag een telefoontje verwachten. Zijn emotioneel centrum is geprikkeld tijdens de date. Krijg je bij afscheid de kus op de rechterwang dan is het waarschijnlijk een definitieve afscheidskus. Het naar links of rechts hangen geldt overigens voor beide seksen. Wat betekent dat indien aan het eind van de ontmoeting de vrouw het kusje inleid, de man hier ook een boodschap uit kan halen. Biedt ze haar linkerwang dan kun je het zeker verder proberen. Je mag de date als mislukt beschouwen als je na afloop haar rechterwang krijgt aangeboden.