Datingtest.be

Blog

Internet dating leidt tot gelukkiger huwelijk

July 21 2013 by

Leidt online dating tot een gelukkiger huwelijk?Internet dating wordt steeds populairder en de kans is daarom groot dat je het ook al een keer geprobeerd hebt. Wist je dat internet dating niet alleen heel spannend en leuk zal zijn, maar dat het daarnaast zal leiden tot een meer gelukkiger huwelijk dan wanneer je elkaar offline ontmoet hebt? Nieuw onderzoek wijst uit dat stellen die elkaar via internet hebben gevonden over het algemeen meer tevreden zijn met hun huwelijk, waardoor het daten een uitstekende eerste stap is richting het levenslange geluk.

Wetenschappelijk onderzoek

Onderzoekers van de universiteit van Chicago en Harvard University hebben zich gestort op 19.131 mensen die tussen 2005 en 2012 in het huwelijk zijn gestapt. Zij vroegen hen onder andere naar de huwelijksdatum, de datum van scheiden en de mate van tevredenheid bij de verschillende deelnemers. Uiteraard keek men daarnaast naar een aantal demografische factoren en bepaalde men of de getrouwden elkaar via online dating of offline dating hadden leren kennen. De onderzoekers hebben hun resultaten in Proceedings of the National Academy of Sciences gepubliceerd, waardoor een ieder nu kan lezen dat online dating gemiddeld genomen tot een meer gelukkig huwelijk leidt.

Online dating

Uit het onderzoek bleek bovendien dat veel mannen tussen de 30 en 49 jaar aan online dating doen, wanneer zij een hogere sociaaleconomische status hebben, net als een goede baan. Zij hebben hun echtgenoot of echtgenote vaker online ontmoet dan de andere verschillende groepen deelnemers die er aan het onderzoek hebben meegedaan. Houd er rekening mee dat het hierbij gaat om de Amerikaanse markt en dat er ook diverse andere doelgroepen actief zijn binnen online dating. De kans is groot dat je er ook iemand zal vinden die optimaal bij jou past, bijvoorbeeld omdat jullie allebei van lekker eten houden.

Tevreden met huwelijk

Uit het onderzoek van de Amerikaanse wetenschappers is gebleken dat de huwelijken die voortkwamen uit online dating over het algemeen een stuk succesvoller bleken. De huwelijken bleven in stand en men gaf bovendien aan meer tevreden te zijn met de huidige partner, dan wanneer men elkaar offline ontmoet had. Zelfs nadat men rekening hield met demografische verschillen tussen de groepen die online en offline daten bleven de resultaten overeind. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om online dating gewoon eens uitproberen, aangezien je er wellicht de liefde van je leven tegen zal komen, waarmee je bovendien gelukkig kunt trouwen!

Afbeelding door imagerymajestic