Datingtest.be

Blog

Internet dating als single ouder

August 7 2013 by

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe relatie, omdat je als single ouder graag een keer samen op de bank ploft, of de romantiek weer wil ervaren zoals je dat vroeger had? Online dating vormt een uitstekende kans om anderen te leren kennen, maar hoe ga je om met het verleden dat je hebt? Dit is niet gemakkelijk, maar wel degelijk goed mogelijk! Het is binnen online dating verstandig om het subtiel aan te pakken, zodat je als single ouder een leuke date zal hebben en er wellicht een prachtige relatie uit naar voren komt.

De eerste date

Ga je na wat online contact op een eerste date? Probeer er dan voor te zorgen dat onderwerpen als ‘exen’, ‘scheidingen’ en ‘kinderen’ niet teveel voorbij komen. Merk je dat je er zelf over begint? Zeg dan rustig iets als ‘sorry, het was niet mijn bedoeling dit onderwerp aan te snijden, dit lijkt met niet het juiste moment’. Begint de ander erover? Wees dan ook niet bang om hem of haar er op te wijzen dat je deze onderwerpen graag uitstelt tot een volgende date, als jullie elkaar wat beter kennen.

Vertel over je verleden

Wil je de ander toch vertellen over je verleden, bijvoorbeeld omdat je merkt dat het klikt tussen jullie en je benieuwd bent wat er uit voort kan komen? Dan is het verstandig om een ander type date te plannen, dus geen romantisch etentje in een mooi restaurant aan de kust. Zorg ervoor dat je een keer een wandeling door de stad maakt, of je gewoon thuis afspreekt. Je hebt dan de mogelijkheid om over je verleden te vertellen en daarbij bijvoorbeeld aan de geven dat je al een of meerdere kinderen hebt.

Geniet van romantische dates

Het voordeel van het gescheiden houden van de romantische en ‘huiselijke’ dates is dat je dit ook vol kunt houden op het moment dat jullie inderdaad samen wat op gaan bouwen. Zodra je kinderen hebt merk je direct dat de romantiek er gemakkelijk bij inschiet, waardoor het verstandig is om hier op een bewuste manier mee om te gaan. Zorg ervoor dat jullie af en toe een strandwandeling blijven maken, eens lekker uit eten gaan of wellicht naar de bioscoop gaan. Dat zijn de romantische momenten, die je al vroeg kunt opbouwen door na de online dating twee verschillende soorten dates met die leuke single te plannen.

Foto door David Castillo Dominici