Datingtest.be

Blog

Hoe ziet online dating in de toekomst eruit?

October 21 2015 by

Online dating: hoe ziet de toekomst eruit?Dating heeft dankzij het internet een enorme vlucht genomen, we swipen inmiddels iemand naar links of naar rechts wanneer we die wel of niet zien zitten. Dankzij datingsites kunnen we dag en nacht op zoek gaan naar leuke singles en staan we altijd met elkaar in contact. Hoe ziet de toekomst van online dating eruit, op welke manier zullen we daar over 10 of 20 jaar gebruik van maken?

Potentiële dates op basis van wie we zijn

De kans is groot dat online dating in de toekomst veel beter in staat is om ons een date voor te stellen die goed bij ons past. De apps kunnen in de gaten houden waar we veel komen of wat we gedurende de dag doen. Is er een match met iemand die hetzelfde patroon laat zien? We kunnen dankzij het slimmere online dating rekenen op singles die meer op ons lijken, waardoor de kans op een goede match groter wordt. Big data biedt binnen online dating de mogelijkheid meer duidelijke profielen vast te stellen, om op basis daarvan voorstellen te doen.

Online de kroeg in

Daarnaast zullen we gebruik maken van een Kroeg 2.0, we kunnen online met elkaar afspreken en het bijvoorbeeld hebben over de momenten dat we nog zelf op pad waren. Steeds meer gaat zich afspelen in de online communities, waar we de mogelijkheid hebben om andere singles te ontmoeten. Online dating zal zich verweven met de rest van het online contact. Het wordt wat dat betreft heel gebruikelijk om iemand online te ontmoeten, zoals we het nu nog normaal vinden om iemand in de kroeg te ontmoeten en daar wellicht een mooie relatie uit voort te laten komen.

Zoeken naar partners en vrienden

Het zoeken naar vrienden en partners gaat zich tenslotte veel meer met elkaar verweven. Op dit moment gebruiken we online dating en de dating apps om naar de liefde van ons leven te zoeken. De apps zijn echter ook erg goed geschikt om nieuwe vrienden te maken, het is een stap die we mentaal nog moeten maken. We kunnen in de toekomst online op zoek gaan naar allerlei leuke contact. Wanneer we met verschillende singles in contact komen komt daar als vanzelf de kans op een relatie uit voort, waardoor online dating een stuk natuurlijker aan zal gaan voelen.