Datingtest.be

Blog

Hoe Krijg Je Meer Reacties Via Een Datingsite

June 7 2013 by

geen reacties online datingsiteOnline dating is heel populair en de ene heeft al meer succes ermee dan de andere. Hoe komt het dat sommige mensen klagen over te weinig reacties terwijl de andere overspoelt wordt door berichtjes? Hieronder vind je een aantal tips die je zullen helpen om meer reacties te krijgen.

Besteed veel aandacht aan een eerlijk en compleet profiel

Je profiel is je uitgangsbord. Je profiel kan een goede, een slechte of een neutrale indruk achterlaten bij potentiële dates. Wanneer je een berichtje verstuurt naar iemand die besluit om je profiel te bekijken en die persoon komt op een kaal profiel terecht, dan is de kans klein dat je ook een berichtje terug zal krijgen. Zorg voor een aantal leuke en recente foto’s. Gebruik geen foto’s van vijf jaar geleden omdat je toen 10 kilo minder woog. Het is belangrijk om eerlijk te zijn over je zelf zodat de andere persoon niet voor onaangename verassingen komt te staan. Probeer zoveel mogelijk in te vullen zodat je geen lege tekstvakken hebt. Veel datingsites bieden de mogelijkheid om een welkomst bericht te schrijven. Schrijf niet zomaar een tekst maar probeer iets leuks en origineels te verzinnen. Na je foto’s is de welkomsttekst iets wat andere leden kan doen beslissen of ze wel of niet met je op date willen. Wanneer de datingsite nog andere functies bezit zoals een video en een spraakbericht toevoegen aan je profiel, maar hier dan optimaal gebruik van. Weinig leden zullen zelf gebruikmaken van een video of een spraakbericht. Dit biedt jouw de kans om je profiel net iets meer glans te geven.

Wees actief en probeer op te vallen

Online dating vereist meer sociale vaardigheden dan je op het eerste gezicht zou denken. Het is meestal geen goed idee om te wachten op reacties. De meeste mensen moeten zelf contact zoeken. Het is zoals in de echte wereld, enkel de Brad Pitt’s en de Angelina’s onder ons hoeven er niet voor te werken. Er zijn veel manieren om contacten te leggen met andere leden. Je kan bijvoorbeeld nieuwe leden verwelkomen. Probeer luchtige en indien mogelijk grappige berichtjes te versturen. Zet andere leden niet meteen onder druk om op date te gaan maar geef hen wat ruimte om je beter te leren kennen. Het is ook altijd een goed idee om het profiel te lezen voor je een berichtje verstuurd. Misschien staat er wel iets in dat je kan gebruiken. Als de datingsite over een chat functie beschikt maar er dan gebruik van. Chatten is net iets persoonlijker dan berichtjes versturen en is al een stap dichter bij een echte date. Blijf tijdens het chatten gewoon jezelf en tracht niks te forceren. Het belangrijkste is dat je een leuk gesprek hebt en in het beste geval ontstaat er een soort chemie. Let ook op je grammatica, het hoeft niet perfect te zijn maar probeer grove spelfouten te vermijden. Als de datingsite de mogelijkheid biedt om je profiel wat meer te laten opvallen, maak er dan gebruik van. Dit kan misschien wat meer kosten maar het zal je aanzienlijk meer reacties opleveren.