Datingtest.be

Blog

Gratis of betaald daten

June 14 2013 by

gratis of betaald online datingWil je online gaan daten? Houd er dan rekening mee dat je dit gratis kunt doen, maar dat je daarnaast ook kunt kiezen voor een betaald profiel. De meningen zijn hier duidelijk over verdeeld, waardoor het van belang is om zelf je keuze te maken.

Voordeel van gratis online daten

Het grote voordeel van gratis online daten is dat je er gemakkelijk aan kunt beginnen, zonder dat je direct een paar tientjes over hoeft te maken. Je hoeft alleen maar een profiel samen te stellen, een foto te plaatsen en op zoek te gaan naar andere leuke singles. Wat dat betreft kan online dating heel eenvoudig zijn en kun je er op ieder gewenst moment mee beginnen. Is het toch niets voor jou? Dan is er niets verloren en heb je in ieder geval een leuke ervaring opgedaan.

Het nadeel aan de andere kant is dat iedereen zich aan kan melden voor online gratis dating. Dat betekent dat men over het algemeen iets minder serieus op zoek zal zijn naar een partner. Je loopt daarom het risico dat je iemand tegenkomt die uiteindelijk toch liever niet met je af zal spreken. Wees wat dat betreft dus wat terughoudend met het verstrekken van persoonlijke informatie en het afspreken op basis van online dating.

Voordeel van betaald online daten

Het grote voordeel van betaald online daten is immers dat je er zeker van kunt zijn dat ook de ander serieus op zoek is naar een leuke relatie, of in ieder geval een spannend contact. Een ieder die er lid is betaalt daar een vast bedrag per maand voor, waardoor men serieus om zal gaan met de contacten. Het is nog altijd verstandig om voorzichtig om te gaan met je persoonlijke gegevens, maar de kans op misbruik is in ieder geval kleiner.

Aan de andere kant zorgt het natuurlijk voor een belangrijk nadeel met betrekking tot de prijs. Je betaalt een vast bedrag per maand (of per kwartaal of per jaar), op basis waarvan je vervolgens contact op kunt nemen met andere leuke singles.

Probeer het eens uit

Wil je gaan online daten en ben je op zoek naar een serieuze relatie of een spannend contact? Dan kun je waarschijnlijk het best de betaalde sites eens uitproberen. Wil je eerst ontdekken of online dating bij je past? Dan is het een goed idee om je eens aan te melden op een gratis datingsite.

Afbeelding door Naypong