Datingtest.be

Blog

Eerste zondag van het jaar zorgt voor verdubbeling aanmeldingen datingsites

January 6 2016 by

De eerste zondag van het jaar is een goede dag gebleken voor de verschillende datingwebsites. Onder andere Parship gaf aan een groter aantal inschrijvingen te zien dan op een gemiddelde zondag, het lijkt erop dat veel singles het nieuwe jaar goed van start willen gaan. Ook op dating-app Tinder was het druk, we zijn in 2016 al direct op zoek naar een leuk contact of mogelijk een mooie relatie.

Flinke stijging op 3 januari

De datingsites houden het aantal inschrijvingen per dag goed bij en kunnen daarom spreken van een duidelijke piek. Op zondag 3 januari waren er 2x zoveel aanmeldingen als op een reguliere zondag. Het lijkt er wat dat betreft op dat veel mensen het nieuwe jaar goed van start willen gaan en de liefde willen vinden. Dat is voor de meesten het meest gemakkelijk via de dating-apps en de datingsites, vandaar dat zij een flinke aanloop hebben gezien. Volgens onder andere Parship is de piek jaarlijks te zien, na Oud & Nieuw kiezen we er als singles massaal voor de liefde op te zoeken.

Veel activiteit op dating-app Tinder

Gebruikers van dating-app Tinder ontvingen op 3 januari een speciale melding, die aangaf dat er tot 3x meer mensen actief waren dan op een reguliere dag. Het is op zondag altijd relatief druk, maar het begin van het jaar deed daar nog een belangrijke schep bovenop. Ook Lexa gaf aan dat de datingsite zo’n 3x meer inschrijvingen ontving, wat betekent dat er vanaf afgelopen week weer allerlei nieuwe singles beschikbaar zijn waarmee je online contact kunt leggen.

Goede voornemens voor het goede jaar

De datingsites maken tijdens de feestdagen extra veel reclame en proberen in te spelen op de goede voornemens die singles uitspreken. Zij gaan in het begin van het jaar op zoek naar de liefde of komen er tijdens de feestdagen achter dat het een stuk leuker is om die zoveel mogelijk samen door te brengen. De datingsites en dating-apps doen er vervolgens natuurlijk alles aan om de singles bij elkaar te brengen, zodat we in het voorjaar allerlei nieuwe koppels kunnen verwachten. Of dat ook daadwerkelijk het geval is zullen we moeten afwachten, met de inschrijvingen op de datingsites is de eerste stap in ieder geval gezet.