Datingtest.be

Blog

Een goede openingszin maakt online dating direct leuker

December 3 2015 by

online dating taalfoutenOnline dating vraagt om een goede profielfoto, een leuke inleiding, voldoende activiteit en natuurlijk wat durf om de ander aan te spreken. Het is echter minstens zo belangrijke om voor een goede openingszin te zorgen. Het voordeel van online dating? Je kunt er even op je gemak over nadenken, aangezien je de openingszin gewoon in je profiel kunt opnemen en je daarmee voor de introductie bij leuke singles kunt zorgen. Je hoeft niet meteen op iemand af te stappen, nadat je iemand hebt laten weten dat je diegene leuk vindt vormt de eerste zin van je profiel een belangrijke openingszin.

Gebrek aan zelfkennis

Heb je op dit moment iets staan in de trant van “ik weet niet precies wat ik hier moet opschrijven, maar…”? Haal dat dan direct weg, dat is de slechtste openingszin die je kunt neerzetten. Het is ontzettend onaantrekkelijk, omdat je daarmee eigenlijk aangeeft dat je niet weet wie je bent en hoe je op anderen overkomt. Je hebt een gebrek aan zelfkennis, wat weinig goeds voorspelt over je persoonlijkheid en interessante karakter. Haal een dergelijke openingszin meteen weg en zorg ervoor dat je in plaats daarvan iets neerzet dat interessant en aantrekkelijk is.

Wees interessant en aantrekkelijk tijdens het online daten

Je dient er met de openingszin voor te zorgen dat je interessant en aantrekkelijk overkomt. Interessant ben je wanneer je de ander nieuwsgierig weet te maken, zorg er dus voor dat je prikkelt met iets waar de ander vervolgens naar kan vragen. Aantrekkelijk ben je wanneer je de ander aanspreekt op een manier die hem of haar zint, dat hangt af van wie je tegenover je hebt. Probeer dicht bij jezelf te blijven, aangezien de ander op die manier meteen een goed beeld krijgt van wie je bent.

Grappig, uitdagend en een beetje spannend

“Durf jij je prins op het witte paard te ontmoeten? Stuur me een leuk berichtje!” Een dergelijke openingszin is grappig, uitdagend en best een beetje spannend. Je geeft over jezelf aan dat je de prins op het witte paard kunt zijn, zonder dat duidelijk wordt waar je dat op baseert. Uiteraard zal niet iedere single dit aantrekkelijk vinden, maar je prikkelt in ieder geval wel. Durf uitgesproken te zijn in de openingszin die je gebruikt. Je hebt op die manier een grotere kans op succes binnen online dating, zodat je binnenkort een andere leuke single spreekt.