Datingtest.be

Blog

De populairste beroepen op datingsites

March 14 2016 by

date een dokterHeb je je wel eens afgevraagd als je beroep bepalend is voor de aandacht die je krijgt bij het online daten. Parship, die zich steeds meer als datingsite voor hoogopgeleiden profileert, liet het uitzoeken. Uit een door studenten van de Universiteit van Bremen uitgevoerd onderzoek blijkt dat single vrouwen het liefst een arts als partner willen en dat voor single mannen een advocate de populairste keuze is. De conclusies van de universiteit studenten zijn gebaseerd op het aantal kliks welke profielen op Parship gedurende de testperiode ontvingen. Door de kliks af te zetten tegen het gemiddelde kon afgeleid worden welke mannen- en vrouwenberoepen de grootste aantrekkingskracht hebben op gebruikers van de datingapp.

Top 10 beroepen die mannen aantrekkelijk maken

 1. Arts / Dokter
 2. Architect
 3. Psycholoog / Therapeut
 4. Wetenschapper
 5. Politieman
 6. Leraar / Docent
 7. Advocaat
 8. Journalist
 9. Management Consultant
 10. Ingenieur

Top 10 beroepen die vrouwen aantrekkelijk maken

 1. Advocate
 2. Stewardess
 3. Arts / Dokter
 4. Business Manager
 5. Wetenschapper
 6. Architect
 7. Vertaalster / Tolk
 8. Ingenieur
 9. Lerares / Docente
 10. Designer

De minst populaire beroepen

Als er beroepen zijn die meer kliks dan gemiddeld krijgen zijn er natuurlijk ook een aantal die minder dan gemiddeld scoren. Volgens de onderzoekers maak je als slager de minste kans op een vrouwelijke date. Het beeld van een partner die zich dagelijks met een hakmes uitleeft, schijnt niet aan te spreken. Ook schilders, buschauffeurs, beveiligers en bouwvakkers scoren slecht onder de Parship vrouwen. Het minst aantrekkelijke vrouwenberoep op de datingsite is huisvrouw, voor zover dit een beroep is. Bejaardenverzorgsters, verkoopsters, bloemisten en kapsters spreken eveneens minder tot de verbeelding van mannen als het om een partnerkeuze gaat.

Een aantal nuanceringen op het onderzoek

Indien jouw beroep niet in de top 10 voorkomt hoef je niet meteen een carriéreswitch te overwegen. De uitkomst van het Duits onderzoek heeft een aantal relativerende elementen.
Parship bezoekers zijn voornamelijk hoogopgeleiden (76%) die op zoek zijn naar een serieuze relatie.
Het belang van het beroep bleek merendeels bij vrouwelijke bezoekers doorslaggevend te zijn. Hieruit kan geconcludeerd worden dat ook het hogere salaris, gekoppeld aan bepaalde mannenberoepen, is meegewogen.
Het onderzoek werd onder Duitse Parship leden uitgevoerd. In België kunnen de voorkeuren misschien anders uitvallen. Bij een gelijksoortig onderzoek onder Amerikaanse Tinder leden kwamen mannelijke piloten en vrouwelijke fysiotherapeuten als populairste uit de bus.