Datingtest.be

Blog

Datingsites winnen onder ouderen aan populariteit

December 18 2015 by

Online dating wint de laatste tijd vooral onder ouderen aan populariteit. Zij lijken het online daten sinds een paar jaar ontdekt te hebben en zorgen nu voor de grootste groei op de verschillende datingsites. Onderzoekers geven aan dat het vooral de iPad is die hiervoor zorgt, ouderen hebben vaak een tablet liggen en gebruiken die om online op zoek te gaan naar een leuk contact.

Stijging heeft zich verplaatst

De stijging binnen online dating was eerder vooral te vinden bij de groep tussen 30 en 60 jaar, het was een groep die zich in begon te schrijven en daarmee voor veel activiteit zorgde. De rek lijkt er bij die groep inmiddels uit, het zijn nu de ouderen die voor de grootste groei zorgen. Het gaat om ouderen vanaf 70 jaar. Zij lijken steeds beter vaardig te worden op het internet. Dit blijkt onder andere uit onderzoek van E-Matching. Ook Parship kan beamen dat het vooral ouderen zijn die de dating sites weten te vinden. Zij zouden op die manier willen voorkomen dat ze eenzaam worden, dankzij online dating hebben zij de mogelijkheid om nieuwe contact op te doen.

Gebruik van de iPad voor online dating

De ouderen maken veelal gebruik van de iPad om aan online dating te kunnen doen. Ze vinden het vaak veel werk om de computer in te schakelen, een iPad is altijd bij de hand en staat direct aan. Het valt daarnaast op dat veel ouderen het inmiddels veel beter accepteren om online dating in te zetten, het taboe hierop lijkt te verdwijnen. Zelfs na een scheiding of na het overlijden van de partner gaan ouderen het internet op om contact te zoeken, iets waarmee ze belangrijke drempels weg kunnen nemen.

Dezelfde behoeften bij verschillende doelgroepen

Het valt volgens de datingsites onder andere op dat de verschillende doelgroepen min of meer dezelfde behoeften hebben. Zij zijn bijvoorbeeld allemaal op zoek naar een relatief eenvoudig contact. Aan de andere kant vinden ze het van belang dat ze voldoende privacy behouden en dat ze zelf het beheer kunnen voeren over de foto die ze uploaden. Het is vooral de betrouwbaarheid en veiligheid die veel ouderen waarderen. Datingsites slagen er steeds beter in om ouderen dat vertrouwen te bieden, waardoor zij gemakkelijker overgaan tot het aanmaken van een profiel.