Datingtest.be

Blog

Dating-app Tinder werkt met onzichtbare aantrekkelijkheidsscore

January 21 2016 by

Online dating: hoe ziet de toekomst eruit?Tinder werkt met een onzichtbare aantrekkelijkheidsscore, een score op basis van een geavanceerd algoritme. Het bedrijf heeft dit bevestigd tegenover Fast Company, het is niet goed duidelijk op welke manier Tinder die informatie gebruikt of in de toekomst toe wil gaan passen. Het bedrijf maakt er naar eigen zeggen gebruik van om passende matches aan te kunnen bieden aan singles, die de app gebruiken op zoek naar een leuk contact. De aantrekkelijkheidsscore van Tinder lijkt onder andere te zijn gebaseerd op het aantal ‘swipes naar rechts’ dat iemand heeft, al heeft het bedrijf aangegeven dat er meer wordt meegenomen om tot een beoordeling te kunnen komen.

Geavanceerd algoritme

Volgens Tinder is er sprake van een geavanceerd algoritme, op basis waarvan de aantrekkelijkheidsscore bepaald wordt. Het is niet simpelweg voldoende om meerdere singles ‘naar rechts te laten swipen’. Dit is de handeling die gebruikers kunnen uitvoeren wanneer ze iemand ‘interessant’ vinden, wanneer zij daar wel contact mee willen.
Volgens het bedrijf zijn er een aantal andere factoren die bepalen in hoeverre de aantrekkelijkheidsscore toeneemt of juist afneemt. Welke factoren dat zijn is niet goed duidelijk, waardoor het erop lijkt dat het swipen een belangrijke rol speelt. Iemand bij wie veel andere singles aangeven het interessant te vinden kan een hoge aantrekkelijkheidsscore krijgen en worden gekoppeld aan anderen die veel positieve swipes krijgen. Op die manier wil Tinder ervoor zorgen dat de populaire singles elkaar vinden en contact met elkaar kunnen leggen. De populaire profielen hebben aan de andere kant minder last van profielen waar veel minder anderen enthousiast over zijn. Tinder wil er door middel van dating via een app voor zorgen dat zoveel mogelijk singles met elkaar in contact komen en elkaar beter kunnen leren kennen.

Onzichtbare score op Tinder

Volgens Tinder gaat het om een onzichtbare aantrekkelijkheidsscore, die gebruikers op geen enkele manier kunnen achterhalen. Op die manier wil Tinder voorkomen dat mensen alles in het werk zullen stellen om tot een hogere score te komen. In plaats daarvan moet de score er vanuit een onzichtbare positie voor zorgen dat de singles die goed bij elkaar passen elkaar te zien krijgen. Dit maakt de kans op een match een stuk groter, waarmee Tinder ervoor wil zorgen dat singles kunnen rekenen op een succesvolle dating-app die de kans groot maakt leuke andere singles te ontmoeten.