Datingtest.be

Blog

Dating-app Happn haalt $14 miljoen aan investeringen op

October 7 2015 by

happn dating appHappn is er als datingapp in Frankrijk in geslaagd om een investering van $14 miljoen op te halen. De app zorgt er net als Tinder voor dat het op basis van een locatie mogelijk is om met andere leuke singles in contact te komen. De investering geeft aan dat we steeds meer online en via apps op zoek zullen gaan naar dates, waarmee we ervoor zorgen dat we de mensen om ons heen op een eenvoudige manier kunnen benaderen.

Tweede investering voor Happn

Happn slaagt er hiermee voor de tweede keer in om kapitaal op te halen, eerder was er al sprake van een investering van 8 miljoen dollar eind 2014. De app lijkt een succes te zijn en bijvoorbeeld tegenwicht te kunnen bieden aan het populaire Tinder. Dat heeft onder andere te maken met de iets andere benadering, die ervoor moet zorgen dat singles zo snel mogelijk leuke anderen tegenkomen en daarmee in contact kunnen komen.

Singles in de buurt van de gebruiker

Happn houdt de locatie van de telefoon in de gaten en doet dat gedurende de hele dag. Het is op die manier mogelijk om na te gaan waar de gebruiker is geweest, om op basis daarvan mogelijke andere leuke singles aan te geven. De app gebruikt de locatiedata om anderen voor te stellen die je onderweg mogelijk gezien hebt of waar je zelfs misschien wel even mee gesproken hebt. De kans op een leuk contact is daardoor een stuk groter. Bovendien zal Happn de mogelijke dates laten zien in een volgorde die begint met de persoon die het meest dicht in de buurt bij de gebruiker is geweest. Na het eerste contact is het leuk om elkaar online via de app nog eens te spreken, zodat het daten kan beginnen en er wellicht wat moois uitbloeit.

Op zoek naar een potentiële date

Op dit moment heeft Happn zo’n 6 miljoen gebruikers, die wonen in 25 verschillende steden. Dat is een groot aantal, aangezien er een jaar geleden pas 200.000 gebruikers actief waren. Het geeft enerzijds aan dat online dating op de goede weg is, daarnaast geeft het aan dat Happn een bijzonder geslaagde methode te pakken heeft. Happn is eenvoudig online te downloaden, om er vervolgens gratis gebruik van te maken en op zoek te gaan naar leuke singles in de buurt.