Datingtest.be

Blog

Aan de slag met datingsites

November 7 2013 by

Online dating werkt heel eenvoudig, maar hoe zorg je ervoor dat je hier op de goede manier mee van start kunt gaan? Maak een profiel aan en begin met online daten, maar kijk uit voor een ieder die hier minder goede bedoelingen mee heeft. Je kunt de liefde van je leven tegen het lijf lopen, maar probeer eerst eens op zoek te gaan naar een leuk contact. Op het moment dat je online dating op een luchtige manier oppakt is de kans veel groter dat je leuke singles tegen zal komen, dus ga niet met te grote verwachtingen van start.

Blijf anoniem

Probeer tijdens het online daten in ieder geval zo lang mogelijk anoniem te blijven. Probeer de ander eerst gewoon eens te leren kennen en na te gaan in hoeverre jullie op één lijn zitten. Wat zijn de hobby’s van de ander, hoe zit het qua werk en waarom maakt de ander gebruik van online dating? Merk je dat de gesprekken als vanzelf lopen en jullie van alles te bespreken hebben, of komt het allemaal wat geforceerd over? Blijf binnen het online daten relatief anoniem, maar wees aan de andere kant open en eerlijk over wat je doet en waarom je online wilt daten.

Vraag meerdere recente foto’s

Ervaar je een klik met de ander? Dan is dat een goed moment om eens wat foto’s uit te wisselen. Gebruik bij voorkeur geen foto’s die je ook in je profiel op Facebook of Twitter gebruikt, aangezien de ander je dan gemakkelijk kan achterhalen. Vraag om een aantal recente foto’s van de ander, bijvoorbeeld in verschillende omgevingen. Je kunt er op die manier voor zorgen dat je bij online dating de persoon voor je hebt die hij of zij beweert te zijn.

Geniet van online dating

Vervolgens is het vooral van belang om te genieten van online dating en niet teveel bezig te zijn met wat je hier precies van kunt of wilt verwachten. Ga er open in en reken op niet meer dan een leuk contact. Je zal merken dat je op die manier de grootste kans maakt om een andere single te ontmoeten die net als jij op zoek is naar een leuke date. Heb je het vertrouwen in de ander dat jullie het samen leuk zullen hebben? Stap op basis van online dating dan over naar een echte date, zodat jullie elkaar daadwerkelijk kunnen leren kennen.