Datingtest.be

Blog

5 belangrijke mythes over online dating

November 10 2015 by

online dating mythsEr heersen veel mythes over online dating, vooral in stand gehouden door mensen die er geen gebruik van maken. Wij ontkrachten er 5, door aan te geven hoe het online daadwerkelijk in elkaar zit.

Geen kans op ware liefde

Sommigen geven aan dat online dating de kans op ware liefde in de weg zit, je zou immers te weinig buiten komen om daar de liefde van je leven tegen het lijf te lopen. Wat deze groep vergeet is dat die liefde van je leven ook gebruik kan maken van online dating. Wat dat betreft zou je diegene dus juist mis kunnen lopen op het moment dat je geen gebruik maakt van online dating en je alleen maar buiten te vinden bent.

Iedereen liegt online

Het klopt dat er soms mensen liegen over wie ze zijn of ze de waarheid iets mooier maken dan deze is. Dat gebeurt offline echter net zo vaak. Wat dacht je van het sollicitatiegesprek waarin iemand zich op een mooie manier wil presenteren? Een klein deel van de mensen liegt online of is niet helemaal eerlijk. De rest gaat op een eerlijke manier om met online dating. Wees waakzaam op de uitzonderingen, zodat je een leuk contact op kunt bouwen met de rest.

Mannen kiezen jonge vrouwen

Mannen zouden veelal op zoek zijn naar jonge meiden van 20 met een spannende profielfoto. Het klopt dat er enkele mannen zijn die hiernaar zoeken, maar ook die vindt je tevens offline. Het grootste deel van de mannen is op zoek naar een leuk contact of een bijzonder gesprek. Dat betekent dat je ook als oudere vrouw uitstekend in aanmerking komt, juist online is het mogelijk om elkaar eerst te leren kennen zonder op het uiterlijk af te gaan.

Foto’s bepalen je succes

De mythe die nog het dichtst in de buurt komt bij de waarheid is deze, dat foto’s je succes bepalen. Het klopt dat foto’s van groot belang zijn, al betekent dat niet dat je direct een fotomodel hoeft te zijn. Zorg voor een sprekende foto van jezelf, die aangeeft wie je bent en hoe je in het leven staat. Met een dergelijke foto heb je inderdaad meer kans op succes.

Online dating kan gevaarlijk zijn

Online dating hoeft niet gevaarlijk te zijn, mits je daar op een verstandige manier mee omgaat. Probeer jezelf in toom te houden wanneer je een leuke single ontmoet en loop niet te hard van stapel. Pak het rustig aan en deel in ieder geval niet zomaar contactgegevens. Online dating is op die manier niet gevaarlijk, het biedt juist een leuke kans om anderen te leren kennen.