Datingtest.be

Blog

4 handige tips voor je eerste online date

November 30 2015 by

online dating tipsVoor het eerst online daten en benieuwd wat je kunt verwachten of waar je rekening mee dient te houden? We zetten 4 handige tips voor je op een rij, waarmee je ervoor zorgt dat jij er helemaal klaar voor bent. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je als man de eerste stap zet en kijk altijd goed naar de foto(‘s) die de ander plaatst.

De man begint

Het is bij online dating niet anders dan in het offline leven, de man zet de eerste stap. Je wacht als vrouw rustig af, het komt wat vreemd over wanneer je zomaar een berichtje stuurt. De man zal de eerste stap moeten zetten, bijvoorbeeld door een complimentje te geven over een foto of aan te geven dat er gedeelde interesses bestaan. Ben je een man? Zorg er dan voor dat je de eerste stap zet en je eindigt met een open vraag, zodat je het voor de vrouw gemakkelijk maakt om daar vervolgens op in te gaan en een gesprek met je op te starten.

Kijk goed naar de foto

Kijk altijd goed naar de foto voordat je een berichtje stuurt. Probeer in te schatten wat de ander je wil laten zien en speel daar op een leuke manier op in wanneer je een bericht stuurt. Laat de ander nog niet teveel zien of lijkt het juist een flapuit die wel houdt van een geintje? Aan een foto valt behoorlijk wat te zien. Het eerste contact is bij online dating net zo belangrijk als wanneer je iemand op straat tegenkomt. Denk dus even na over wat je stuurt op basis van de foto.

Van online date naar echte date

Wees binnen online dating altijd voorbereid op een echte date. Je kunt elkaar online beter leren kennen, het doel is uiteindelijk natuurlijk om af te spreken en elkaar te gaan ontmoeten. Zorg er dus voor dat je alvast wat aftast bij de ander om na te gaan waar jullie wellicht een keer kunnen afspreken.

Kies een laagdrempelige locatie

Klaar voor de echte date na enige tijd van online dating? Zorg ervoor dat je afspreekt op een laagdrempelige locatie. Vermijd dure restaurants waar je niet vrijuit kunt praten of plaatsen waar een van jullie beiden zich misschien niet op z’n gemak voelt. Een online date is hartstikke laagdrempelig en gemakkelijk, het is verstandig om dat ook tijdens de echte date door te voeren.