Datingtest.be

Blog

13% van de stellen leert elkaar kennen via online dating

December 24 2015 by

Online dating wordt steeds beter geaccepteerd, waardoor het aantal online singles toeneemt en dating op internet verder door kan groeien. Uit recente cijfers blijkt dat 13% van de stellen elkaar op internet ontmoet, waarmee online dating een belangrijke rol speelt bij het vinden van een partner. Bovendien wint internet de laatste jaren flink aan populariteit, zowel bij de jongere als de oudere doelgroep.

Internet wint aan populariteit

Tussen 1998 en 2003 vond minder dan 2% van de stellen elkaar via internet, daar is op dit moment al veel vaker sprake van. Vijf jaar later ging het om 10% van de gevallen, nu vinden we elkaar in 13% van de gevallen via online dating. Dat betekent dat internet inmiddels op de vierde plek staat wanneer het gaat om geschikte mogelijkheden om een andere leuke single te ontmoeten.

Werk, vrienden en uitgaan

Op de eerste plaats staat nog altijd het uitgaan, samen met vakanties en recreatie in het algemeen. 32% van de relaties begint daar, iets minder dan een paar jaar geleden. Het ging destijds nog om 37%, wat vooral te maken lijkt te hebben met het feit dat het internet aan een opmars bezig is.

Andere belangrijke bronnen om anderen te leren kennen zijn het werk en de eigen vrienden. Via vrienden komen we nog regelmatig met anderen in contact en ook het werk is niet uit de top-3 weg te denken. Dat neemt echter niet weg dat het internet inmiddels op een vierde plaats staat en dat de kans groot is dat daar in de komende jaren meer verandering in zal komen.

Ouderen en online dating

Opvallend genoeg zijn het bovendien niet alleen jongeren die steeds meer gebruik maken van online dating, ook ouderen weten het te vinden. Tussen de 50- en 65-jarigen heeft tussen 2008 en 2013 37% van de partners elkaar via internet kunnen vinden. Zij gebruiken online dating vooral om nieuwe contacten op te doen, omdat ze in het dagelijks leven minder snel iemand tegen het lijf lopen.

Het is op dit moment niet goed duidelijk in hoeverre online dating vooral populair is via de website of via de apps die er beschikbaar zijn. Het lijkt erop dat de beide mogelijkheden elkaar voorlopig versterken en er daarmee voor zorgen dat we online leuke singles kunnen ontmoeten.